De der gojibær

meowmeow_debbie_superberry_goji01

De sidste par uger har jeg testet gojibær fra Superberry. Til de af jer der ikke kender til dem kan jeg fortælle, at det er et lille knaldrødt, rosinlignende bær, som blandt andet går under navnet “kilden til evig ungdom”. Ikke et dårligt kaldenavn, vel? De er fyldt med både antioxidanter, vitaminer og mineraler, som giver øget forbrænding og foryngelse. Derudover skulle de desuden både hjælpe til bedre søvn og ydeevne, være stressnedsættende og bidrage til glæde og mental ro. Og er der tendens til hjertesygdomme, kræft og Alzheimers i familien kan det især anbefales at spise disse røde fiduser. Det er nemlig sygdomme som sjældent ses hos de mennesker der har gojibær som en regelmæssig del af deres kost. Bum.

meowmeow_debbie_superberry_goji02

Jeg har læst en del på nettet om disse vidunder bær og blandt andet fundet frem til en side der fortalte, om den person der vides at have levet længere tid en nogen anden. En kinesisk mand ved navn Li Qing Yuen, som blev 252 år. Han spiste gojibær på daglig basis, og modtog faktisk hele tre gange officielle certifikater fra den kinesiske regering for hans enestående velholdte levevis. Bare et lille ‘fun fact’. ;)

meowmeow_debbie_gojimorgenmadte

Det anbefales at spise en håndfuld bær dagligt og du kan både spise dem som snack og i din müsli, proppe dem i din te, i salaten, i kager og i juice. Jeg har søgt lidt på nettet og der er ret mange spændende opskrifter derude, så det er bare at komme i gang. :)

Jeg har dog selv spist min daglige ration til morgenmaden, det er nemlig det måltid jeg synes er allervigtigst at proppe med energi og vitaminer, så jeg får den bedste start på dagen. Som I kan se på billederne har jeg mest af alt brugt dem som topping til min morgen koldskål eller yoghurt. Sådan en håndfuld bær smager skønt sammen med müsli, en skiveskåret banan og stor håndfuld friske blåbær. Og ellers har jeg brugt frosne bær (skoldet i kogende vand self.) og blandet sammen med de friske gojibær. Men de er også ganske fine bare til at gå og hapse af. :)

Nu er min pose desværre tom, men jeg skal helt klart forbi Superberry og klikke en ny ration hjem, så jeg kan prøve mig af med nye måder at bruge disse små vidundere. Har I prøvet dem og har I måske nogle gode opskrifter i ærmet? :)

Bærerne er sponsoreret men ord, billeder og begejstring er mine egne. :)
//Debbie

4 thoughts on “De der gojibær

 1. Missejammer

  Har prøveperioden virket, eller skal du lige blive ved lidt endnu for at se enn egentlig virkning? :)
  Det lyder i hvert fald m e g e t interessant :)

 2. meowmeow Post author

  Altså, jeg synes det er svært at vurdere, da jeg jo har været ramt af en influenza som var svær at få ud af kroppen. Men jeg synes mit energi niveau har været højt, sygdom taget i betragtning. Men jeg vil nok sige, at jeg vil spise dem over en længere periode, førend jeg rigtigt føler jeg kan sige noget om virkningen. :)

  Uanset hvad, er de rigtig sunde for en, især på længere sigt. Og så er det jo nærmest dumt ikke lige at hapse den håndfuld det kræver. Synes prisen er det værd i hvert fald. :) /Debbie

 3. Katrine

  Hvordan smager de? Minder de om et eller andet, man kender, måske?

 4. meowmeow Post author

  Uh, det er lidt svært. Især fordi jeg ikke har et ved hånden, jeg lige kan tykke på. Men de er sådan lidt søde, måske som et kirsebær?, men deres konsistens minder mig meget om en rosin. Men mest af alt vil jeg sige, at smagen ikke er kraftig og derfor er det et bær som alle burde kunne klemme en håndfuld ned af. Især hvis man blander den i sin müsli etc. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>