Polaroid drømme

Jeg havde egentlig tænkt mig, at mit næste skridt i fotografiets verden skulle være analog, men jeg tror jeg skal ud på et lille svinkeærinde på vejen. Jeg er nemlig blevet helt og aldeles besat af tanken om et Polaroid kamera og har selvfølgelig allerede kigget mig godt omkring, fået lidt anbefalinger af min Mads og nu valgt at fokusere på tre stk – Et budget venligt, et lækkert og et luksus kamera.

polaroidtekst01

De fine firkantede ‘Fujifilm Instax Mini 8′ oppe til venstre, er ikke bare blåt og pænt. Prisen er også yderst budget venlig. Det kan nemlig erhverves for under 500 bobs og i øvrigt også findes i andre fine farver. Jeg ser dog lidt ulemper. Først og fremmest synes jeg ikke det ser særlig robust ud og jeg er temmelig klodset. Nummer to ting er, at billederne ikke er i rigtig polaroid format, men derimod i kreditkort størrelse. Det ved jeg ikke helt om jeg kan leve med?

Det lækre nede i højre hjørne er et ‘Fujifilm Instax Mini 90 Neo Classic’ og oij, hvor jeg synes det er PÆNT! Prisen er dobbelt op i forhold til det blå, til gengæld er designet ustyrligt lækkert og modsat det blå plastikkamera, ser det her ud til rent faktisk at kunne holde til at være med på farten. Igen er formatet anderledes end det originale, kan jeg leve med det?

Luksus udgaven kan virkelig få mundvandet til at løbe, hos sådan en vintage elsker som jeg. Det er et Polaroid SX-70 og findes i øvrigt også i andre farver, men var der frit valg på alle hylder havde jeg uden tøven rakt ud efter denne kombination. Tænk at kunne hive sådan et smukt kamera op af tasken og klappe det ud. Haps siger jeg! Men prisen – Not so much haps. Her er den nemlig dobbelt op i forhold til det sorte Neo Classic og lyder altså på omkring 2000kr, i hvert fald på dem jeg har formået at finde. Men jeg er jo nok nødt til at være realistisk. Pengene hænger ikke just på træerne i disse tider, så et Polaroid SX-70 skal jeg nok kigge rigtig langt efter..

Men jeg tror, at jeg har overtalt mig selv til et af de andre kameraer i collagen – kan I mon gætte hvilket? Nu skal jeg så bare trimme garderoben og få solgt ud. ;) Sidder der i øvrigt nogen derude, som har erfaren med et af disse kameraer? Hvad synes I om formatet? Kvaliteten? Nogle fordele/ulemper jeg skal tage højde for etc.? Så vil jeg SÅ gerne høre fra jer. :)

//Debbie

9 thoughts on “Polaroid drømme

 1. Missejammer

  Jeg har det budgetvenlige Polaroid og synes at billedkvaliteten er helt fin. Dog kunne jeg godt tænke mig den originale str. Men synes nu de er søde – og kan bruges som fx “til/fra”kort. Mit er hvidt. Selvom det er lidt “plastik”agtigt, fungerer det fint i hånden og jeg synes det er hyggeligt at have stående. Det er nemt at bruge og nemt at skifte film. :-)
  Men de to andre er klar mere lækre og luksuriøse at se på – så hvis du hellere vil have et lækkert udseende og ‘original’ billedstørrelse, forstår jeg det godt.
  Men vil bare sige, at jeg ikke er utilfreds ;-)

 2. meowmeow Post author

  Jeg var faktisk ret opstemt på det kamera, indtil jeg så det i Urban Outfitters og fandt ud af at det bare var MEGET større, end jeg lige havde forestillet mig inde i hovedet. Jeg havde ikke lige tænkt på, hvor meget filmen fylder deri. ;) Men jeg er nu ret hooked på Neo Classic kameraet, selvom det jo er samme størrelse billeder som dit kamera.. :)

 3. Anne Cathrine

  Jeg har ikke et polaroid kamera! Men vil tosse gerne. Jeg ønskede mig også et som barn, altså det fra Spice Girls, ik? ;)

 4. meowmeow Post author

  Årh, det havde jeg helt glemt – det drømte jeg også om! Vi har sådan et klassisk gammelt ét stående hjemme i reolen, men det er bare ikke særlig handy at have med på farten (og alderen taget i betragtning, tror jeg heller ikke det er særlig pålideligt ;))…

 5. Marina / cand.mor

  Vi har den lille firkantede sag – eller rettere, vores søn har! – og det er simpelthen så fint. Dog kan billederne godt have en tendens til at være en smule mørke, så forudser en stor del udfordringer, når vi vil tage indendørs billeder her i vinterhalvåret.

 6. meowmeow Post author

  Så er det måske i virkeligheden mere robust, end jeg har antaget? I og med at det er din søns :)

 7. Marina / cand.mor

  Nu har han ikke fået lov til at lege vildt og voldsomt med det, men jo, jeg vil mene, at det kan holde til lidt af hvert :) Dog måske ikke lige dækslet ved linsen (eller hvad det hedder), det virker lidt sart.

 8. meowmeow Post author

  Arh okay. Jeg må nok hellere bare hoppe ind i en butik og gramse ordentligt på det. :) Tak for feedback!

 9. Pingback: Min nye kærlighed – Polaroid SX-70 | MEOWMEOW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>